KMM Moed & Volharding Denderhoutem

Moed & Volharding

De dirigent

Cary De Clercq

Cary De Clercq

Dirigent sinds 1 november 2012

Cary De Clercq werd geboren te Zottegem in 1966. Hij begon zijn muzikale opleiding in de plaatselijke harmonie en studeerde verder aan de plaatselijke muziekacademie. Vervolgens studeerde hij aan de academie te St-Amandsberg (Dirk Brosse) en Dilbeek.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent behaalde hij Eerste Prijzen Notenleer, Transpositie, Trompet en Kamermuziek. Met het "Flanders Trumpet Choir" - die onder zijn impuls werd opgericht - sleepte hij het Hoger Diploma Kamermuziek in de wacht.

Na zijn studies te Gent trok hij naar het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Daar behaalde hij het hoger diploma en meestergraad voor trompet en kamermuziek en een jaar later behaalde hij zijn HAFABRA-direktiediploma in de klas van Dirk De Caluwe. Verder volgde hij vervolmakingcursussen bij Dhr. P. Thibaud, Pierre Cox en Edward Tarr.

Cary De Clercq is als lesgever trompet, samenspel & kamermuziek verbonden aan de stedelijke muziekacademie te Gentbrugge en de gemeentelijke muziekschool te Heusden. Cary De Clercq is als freelancertrompettist verbonden aan tal van orkesten, en dit zowel in het klassiek - als in het lichte genre.