KMM Moed & Volharding Denderhoutem

Atom Percussion

Repetitie: Elke woensdag tussen 19u00 en 20u30

Is slagwerk ook jouw passie en heb je woensdagavond nog een plaatsje vrij in je agenda tussen 19h en 20h30? Dan is Atom Percussion misschien wel iets voor jou! Deze groep maakt integraal deel uit van de Koninklijke Harmonie Moed en Volharding uit Denderhoutem.

Wat eind oktober 2010 begon met een bezetting van 6 gemotiveerde slagwerkers, is ondertussen uitgegroeid tot een mooie groep van 15 spelende leden. Van de beginnende tot de meer ervaren percussionist, iedereen draagt zijn steentje bij. Alle slaginstrumenten komen bij ons aan bod; xylofoon, marimba, vibrafoon, drums, pauken, klein slagwerk. Dit alles wordt aangevuld met piano en basgitaar. Van een klassiek trommelkorps is er dan ook geen sprake meer, wat niet wegneemt dat we als trommelkorps fungeren bij uitstappen van de harmonie zoals de jaarlijkse Cecilia uitstap.

Het repertoire is zeer uiteenlopend. Sinds zijn ontstaan brengt Atom Percussion een waaier aan klassieke en moderne muziek die de toehoorder steeds weer kan verbazen. Op het programma stonden reeds bekende nummers als: Brand New Day, Hot Hot Hot en Clocks, maar ook minder bekende zoals: 7 Reasons for a meeting, Passage of time en Dreamhunter.

op 21 oktober 2018 schreef Atom Percussion zich in voor de concours en werd hier in Belgisch Kampioen in de afdeling Uitmuntendheid met 92,5%.

De repetities verlopen in een losse en aangename sfeer, maar aandacht voor detail en muzikaliteit wordt niet vergeten. Ook na de repetitie is er tijd voor een aangename sfeer, weliswaar minder muzikaal. Maar aan de bar ontstaan meestal de beste idee├źn.

Begint het te kriebelen om ook je eerste stappen te zetten in de slagwerkwereld of wil je jouw kunnen met ons komen delen, neem dan zeker met ons contact op via de contact pagina of kom eens langs op woensdagavond.